Bekræft din alder

På denne hjemmeside sælges vin. Det er ikke tilladt at sælge vin (alkohol under 16,5 %vol) til personer under 16 år. Bekræft at du er over 16 år gammel.

Jeg er over 16 årAfvis

top

Vinhøsten

Vinhøsten 2020

2020 er et år der står i Coronaens tegn men livet på vingårdene går videre og druerne skulle høstes. De mange østarbejdere der normalt hjalp til, var der meget færre af og således skulle alle der kunne hjælpe være med. Når det så er sagt så var 2020 et varmt år med masser af sol i specielt sommerperioden og efterår. Det betød at der specielt er store forventninger til de røde druer. Men generelt set er der høstet sunde druer. Det forventes at de udvikler en intens aroma og blød fylde, som udvikler sig mens vinen modnes. Det samlede høstudbyttet i Tyskland var meget gennemsnitligt men med store forskelle mellem distrikterne. Høsten i Franken var f.eks. historisk meget lavt. I Baden startede høsten allerede i midten af august. Modsat 2019 hvor der ikkeblev høstet Eiswein kunne man heldigvis i 2020 få lov til at høste frosne druer.

Vinhøsten 2019

Vinhøsten i hele Europa er mængdemæssigt under gennemsnittet og stoppede tidligere i år på grund af god modning af druerne og det fugtige efterårsvejr – for mange tog det kun 3 uger hvor det normalt kan tage op til 6 uger. Kvalitetsmæssigt ser det ud til at blive en fremragende årgang. Mængder har indtil videre været markant lavere end i det usædvanligt rentable år 2018. Det tyske vininstitut (DWI) rapporterer at det anslåede landsdækkende udbytteestimat 17 % under det foregående års mængde og 2% under gennemsnittet for årtiet.

Foråret og sommeren var ligesom sidste år præget af tørke og der var udpræget solskoldningsskader på druerne og regionalt begrænsede haglstormer førte til et fald i udbyttet.Der er relativt store udbytteforskelle mellem de tretten vinregioner såvel som inden for de enkelte vinregioner.I de tre største tyske vindyrkningsregioner, Rheinhessen, Pfalz og Baden, men også på Mosel og Nahe, svingede de forventede høstmængder kun lidt omkring gennemsnittet for årtiet. Mens Saale-Unstrut oplevede et fald på 19 procent ligesom Franken og Ahr forventede et fald på 15 procent ift. årtiet. Modsat har Sachsen og Mittlerhein stigninger på henholdsvis 30% og 24 %.

Klimaændringerne begynder er blevet synlige og smagbare. De meget varme somre og efterår gør det til ingen sag at producere vine på 13-14%vol men forbrugere kræver nu vin med lavere alkoholindhold hvilket betyder at druerne høstes tidligere for at de ikke bliver for sukkerige. Tidligere blev sukkerindhold i druemosten betragtet som et kvalitetskriterium men nu står man i en situation hvor man ønsker mindre sukker i druemosten som udgangspunkt men stadig modne druer.2019 blev desværre året hvor der for første gang ikke bliver produceret Eiswein i nogen af vinregionerne.

Vinhøsten 2018

Det tegner rigtigt godt. Duerne var meget sunde og fyldt med smag pga den megen sol og det har ikke været nødvendigt at spøjte ret meget da der ikke har været megen fugt i luften som svampe og andre skadedyr plejer at leve godt i. Mange vinbønder melder desuden om et overskud af sunde druer hvorfor der mange steder er blevet efterladt vindruer på vinstokkene med henblik på at lave de ædelsøde vine deriblant Eiswein - en aktivitet der normalt er behæftet med en hvis risiko men da man mange steder har nået de maximale høstudbytter for de almindelige vine er der ingen risiko ved at afsætte vindruer til de ædelsøde.

Vinhøsten 2017

Vinbønderne i Tyskland og det meste af europa kunne i midten af april måned stå op til et ubehageligt syn. Med nattefrost på over 7 graders frost de fleste steder måtte de spirende blomster bukke under. Der blev bland vinbønderne talt om mellem 50-70% tabt. Heldigt for vindbønderne er vinstokken altid har en "back-up" og selvom der var kraftig hagel senere på året kunne man hos de fleste producenter melde om at høsten kun var 20-30% mindre end normalt. Årgangen tegner til at blive god men måske ikke hel så kompleks som den kunne blive havde man haft en længere modningstid.


Vinhøsten 2016

En besværlig årgang for mange vinbønder. Megen fugtighed kombineret med at det var svært at sprøjte virksomt mod meldug medvirkede til en reduceret syre i vinen. De høstede kvaliteter var dog gode men høstudbyttet af topkvaliteterne var der mindre end normalt.

Vinhøsten 2015

Gode betingelser for lækker en god årgang. I perioder meget høje temperaturer og meget lidt nedbør gav dog til tider problemer for nogen men før høsttidspunktet blev temperaturerne dog lidt mere svale. God og lang modningsperiode giver gode betingelser og de høje sukkerkoncentrationer vil afspejle sig i højrere alkoholprocenter i vinenen. 2015 tegner til at blive en rigtig god årgang med stort lagringspotentiale.

Vinhøsten 2014

Et udfordrende år i vinmarken for vinbønderne selvom mange meldte om en tidlig høst og god druekvalitet. En tidlig blomstring og en lang modningtid lagde bunden for en god årgang og kvalitet.


Vinhøsten 2013

Året startede med en meget sen blomstring men med en god sommer blev dette næste indhentet. Vinhøsten startede 2-3 uger senere end den plejer og varede længere end normalt. For mange vinbønder var den ikke afsluttet med udgangen af oktober, delvist pga. af kraftig regn i midten af oktober. Vinen er af god kvalitet men ikke så store mængder da høstudbyttet lå op til 20% under normalt. Pga af den sene høst er der i mange områder blevet høstet vine i hele kvalitetsspektret - fra kabinett til Trockenbeerenauslese.

Vinhøsten 2012

Med en sensommerens begyndelse i starten af september og overvejende moderate temperaturer i højsommeren så modenheden og druematerialets sundhedtilstand godt ud og lå over gennemsnittet. De varme dage og kølige nætter i høstperioden har betydet en flot frugtaroma for årgang 2012. Høstmængderne var væsentlig bedre end 2011 og 2010 men mængden af botrytis vine var begrænset.

Vinhøsten 2011

Der venter vinvenner en god år gang med en gennemsnitlig høstudbytte og 30% over det meget lille høstudbytte der var i 2010. Franken og Württemberg blev dog hård ramt af frost i 2010 hvilket også i 2011 har betydet en meget lille høstudbytte. Den største del af 2011 høsten var prädikatsvine hvilket giver kunderne god vin for pengene. Hvidvinen udviser god balance, harmoni samt udpræget frugt og rødvinen er mørke med tæt frugt. Den herlige sensommer har givet specielt gode ædelsøde vine.

Vinhøsten 2010

Høsten er lille men fin - Årets høst er den mindste i 25 år med ca. en fjerdedel mindre høsteudbygge end 2009 men enkelte vingårde har måtte døje med helt op mod 50% af normal høst. Høstenmængden i resten af europa er heller ikke at prale af. Frugtsætningen i 2010 var meget ringe pga. kolde temperaturer under blomstringen og samtidig blev store dele af de tyske vindistrikter ramt af det meget hårde nedbør i august både i form af regn men mest destruktiv som hagl - store hagl. En af de største hagl, på 800 gram, blev fundet i Moselområdet. Som plaster på såret fik vinbønderne dog en varm og god oktober. Der er høstet eiswein i Franken, Rheingau, Rheinhessen, Mosel, Phalz men det er i meget små mængder i samme forhold som resten af høsten. Vinen er generelt lidt slankere end 2009 og med mere friskhed og syre men med fin krop. På grund af de meget begrænsede høst mængder forventes der desværre lette prisstigninger.

Vinhøsten 2009

En stor vinårgang - Gode vejrforhold over hele året har medvirket til gode vinkvaliteter i alle 13 tyske vindistrikter men de to østtysk vindistrikter har desværre måtte lide under den kraftige frost gennem vinteren og har derfor kun kunne høste ca. 50% da vinstokkene ikke kunne overleve. Dette betyder at samlet set har Tyskland en reduceret høst på ca. 15%. Priserne ligger stabilt men visse prisstigningern kan forekomme i de hårdt ramte områder. Druerne i resten af Tyskland var sunde, aromatiske og modne og der er flere stedet blevet høstet beerenausleser og trockenbeerenausleser med rekord høje oescle grader. Pris-kvalitetsforholdet forventets meget højt da alle vinbønder generelt kan levere meget flotte kvaliteter. Dertil vil der kunne findes flere Auslese og Spätlesekvaliteter som bliver solgt som QbA da vinkvalitet ligger meget højt i gennemsnit. Vinen er kraftige, fyldige, frugtige og farveintensive for rødvinenes vedkommende.

Vinhøsten 2008

Førsteklasses kvalitetsdruer er nu i hus og på plads i kældrene.Høstudbyttet gav gode til meget gode Qba og Prädikatsvine i alle 13 regioner, dog er andelen af Qba vine lidt højere i 2008. Høstudbyttet anslået til 10 til 10,5 mill. hl. Stort set det same høstudbytte som I 2007 (10.3 Mill. hl.). Vinentusiaster kan se frem til at årgangens vine bliver livlige, lette vine med frisk, frugtig syre — en vinstil der er in for tiden. Blandt de tyske vinproducenter er der også generelt stor tilfredshed med den nye årgang, hvor vejret stort set var med vinavlerne: Favorable forhold i sommeren, med et godt miks af sol og regn, og relativt lave temperaturer, efterfulgt af september, der bragte nogle regnfulde perioder, der udsatte druernes modningsproces. Især Silvaner og andre sent modnende druer, som Riesling og Pinot Noir (Spätburgunder) profiterede af det solrige vejr i det sene efterår, som fremmer sortstypiske aromaer. Det står endnu hen i det uvisse om dette års årgang bliver kronet af muligheden for også at kunne præstere Eiswei.

Vinhøsten 2007

Efter sidste års udfordringer tegner årgang 2007 sig til at blive en rigtig god årgang. Høstudbyttet væsentlig større end 2005 og 2006 og ca. 8% over høstgennemsnittet for de seneste 10 år. Samtidig er kvaliteten også over normalen da et meget varmt forår sørgede for en lang modningsperiode fra maj - den længste periode nogensinde i tyskland - så vi kan se frem til komplekse og aromatiske. Specielt vine på den sent modnede den hvide drue Riesling og den blå drue Spätburgunder (Pinot Noir). Den sidstnævnte kan vi forvente modne tanniner og fyldige bløde rødvine.

Hvad siger kunderne?